La tardor es presenta en un ampli ventall d’activitats professionals vinculades als sectors estratègics de la comarca: el turisme i l’agrari i agroalimentari. Les activitats proposades responen als interessos i necessitats que s’han detectat en els diferents espais de participació dut a terme en la darrera anualitat.
Si ets professional no te les pots perdre! Pren nota hi tens molt a dir!
Per temàtiques:
TURISME
- Presentació dels resultats de la “Setmana de Sostenibilitat Turística: conclusions i perspectives per treballar amb un model de turisme sostenible a la Terra Alta”. Definirem quines seran les següents passes. (Novembre 2022).
- Intercanvis d’experiències on visitarem dos territoris on s’estan duent a terme actuacions i iniciatives de desenvolupament turístic sostenible per trobar inspiració i respostes a alguns dels reptes que ens planteja el turisme sostenible. (24 i 25 de Novembre 2022)
SECTOR OLEÍCOLA
- Showcooking Festa de l’Oli de La Fatarella a càrrec del reconegut cuiner Sergi de Meià, Cofundador del moviment Slow food Km 0 i alhora president de la Fundació de l’Institut Català de Cuina i la Cultura Gastronòmics, cuinarà mossets i receptes amb productes de la terra alta, amb l’oli d’empeltre com a protagonista. (Dimarts 22 de Novembre 2022)
- Com dinamitzem l’oleoturisme a la Terra Alta? a càrrec del Sr. David Estaller de TourisLab, l’objectiu de la jornada és seguir treballant amb aquest sector per desenvolupar el gran potencial de l’oli des del punt de vista turístic. (Dilluns 21 de Novembre 2022)
- Accions per millorar les estratègies de comercialització del sector oleícola a la Terra Alta a càrrec dels Sr. Jordi Raventós i Sr. Lluís Ramis de Cluster Development, consultora que va realitzar el projecte al 2019 “Programa de suport en la comercialització de l’oli d’oliva verge extra prèmium de la Terra Alta”. Jornada de treball per avaluar i prioritzar possibles estratègies de futur en la comercialització de l’oli de la Terra Alta. (Dilluns 28 de Novembre 2022)
PRODUCTE LOCAL
- Curs de Sumilleria i Maridatge en producte local a més de donar eines per poder combinar vins amb producte local, hi participaran alguns dels productors per poder-los donar a conèixer de primera mà. (Octubre a la Seu de la Denominació d’origen Terra Alta).
- Estratègia de comunicació www.fetalaterraalta.cat : TALLER DE RECOLLIDA DE PROPOSTES generar conjuntament el missatge que es vol transmetre i recollir propostes d’accions per fer-ho. (10 d’octubre, sala de premsa del Celler Cooperatiu de Gandesa)
- Estratègia de comunicació www.fetalaterraalta.cat , TALLER DE PRIORITZACIÓ DE PROPOSTES l’empresa Raiels juntament amb Dies d’Agost treballaran amb els missatges i propostes recollides al primer taller i en aquest taller es farà una valoració i priorització per definir l’estratègia. (Novembre 2022)
SUBPRODUCTES AGRARIS
- Durant els darrers mesos, el Consell Comarcal ha contractat a una empresa per realitzar un Estudi de Viabilitat d’Aprofitament de Subproductes Agraris que ha permès fer una diagnosi, d’entre altres, dejeccions ramaderes, biomassa, sanses, etc i de la viabilitat tècnica de diferents formes d’aprofitament. (el 1 de desembre a la tarda el presentarem i comentarem mitjançant una taula rodona).
- Per veure a la pràctica diferents formes d’aprofitament plantejarem dos dies de visita a experiències. Per una banda, explotacions porcines amb biodigestors instal·lats a la finca per produir gas. Per altra, a una granja porcina de cicle tancat que composta els purins i posteriorment utilitza per fertilitzar les finques on produeix l’aliment per als animals. (Desembre 2022)
ASSESSORAMENTS EMPRESARIALS
- Presentació dels resultats dels Assessoraments realitzats durant els darrers mesos a 6 productors/es agràries. Aquests assessoraments han consistit en una diagnosi realitzada a partir d’una visita en finca. Posteriorment, s’ha realitzat un Pla d’Acció per poder transformar aquestes finques per tal d’aconseguir els objectius que els i les productores s’han marcat. (Divendres 11 de Novembre 2022 a l’Escola Agrària de Gandesa a les 12.30 h)
- Actualitzem el catàleg oleoturístic: Assessoraments en creació i millora de producte oleoturístic l’objectiu és acompanyar als productors d’oli d’empletre i/o altres agents locals en el procés de disseny de nous productes d’oleoturisme o millora dels existents. Aquests assessoraments actualitzaran la informació detallada al mapa “Oleoturisme a la Terra Alta. Experiències per descobrir el món de l’oli”. (Desembre 2022)
- Assessoraments personalitzats en la digitalització de la teva empresa durant el mesos de juny i juliol s’han realitzat 6 seminaris per tal d’aprofundir en les solucions digitals que més s’adapten a les empreses del territori. 10 empreses i emprenedors/es del territori han rebut un acompanyament personalitzat en el seu procés de digitalització i de suport en la sol·licitud d’ajuts del Kit Digital. (Octubre 2022)
Per resoldre dubtes o demanar més informació podeu trucar al 977 420 018 o als nostres correus directes:
Activitats TURISME: Ilda Vico ivico@terra-alta.cat
Activitats AGRÀRIES I PRODUCTE LOCAL: Núria Mulet nmulet@terra-alta.cat
Activitats OLI I DIGITALITZACIÓ: Elisabet Arlandes earlandes@terra-alta.cat
