El plantejament d’aquesta acció sorgeix del indicadors de la diagnosis que mostren la potencialitat, degut a les característiques de la comarca, d’afavorir i fomentar la industrialització agroalimentària del producte. El sector agroalimentari té un important pes a la comarca però manca industrialització agroalimentària transformadora del producte primari dotant-lo de valor i proximitat al consumidor.
Es tracta de “viure” experiències que fomentin una producció agrícola sostenible i respectuosa amb el medi ambient i la biodiversitat i promoguin una millor connexió entre el productor i el consumidor amb uns nous models de relació, productes i comercialització.
Horari:
8:00h.- Sortida des de l’estació d’autobusos de Gandesa
9:30h.- Visita a Bee Happy (1) (Juncosa)
11:00h.- Visita a Trenca (2) (Bovera)
13:00h.- Dinar a Cal Ferran (Bellaguarda). Producte de proximitat.
16:00h.- Visita Nina Priorat (3) (Cornudella) 1h des de Bellaguarda
17:45h.- Visita Formatgeria Linens (4)(Bellmunt de Priorat) 40m des de Cornudella
19:30h.- Arribada a Gandesa
Nota: El cost del dinar a càrrec de cada participant.
(1) Bee Happy https://www.beehappy.cat/ Aquest projecte és fruit de la passió pel món de les abelles, la producció de mel crua de qualitat, de l’estima i el respecte per la naturalesa i la sinergia amb el territori i l’entorn. Un petit projecte apícola que esdevé dia a dia la seva filosofia de vida. La felicitat en aquesta casa, té un gust ben dolç! Els tastarem!
(2) L’associació Trenca https://trenca.org/ és una entitat sense ànim de lucre. Es va constituir l’any 1998, amb la finalitat de canalitzar esforços de persones amb l’interès comú de preservar i millorar el patrimoni natural.
Les activitats són fonamentalment accions i projectes que es desenvolupen al voltant de la conservació i recuperació de la fauna autòctona i del patrimoni mediambiental en general (natural, agrari, paisatgístic, etc.).
(3) Nina Priorat https://ninapriorat.com/. Producció (pròpia) d’ una línea de cosmètica ecològica certificada respectuosa amb el medi ambient, la pell i els animals. Basada en ingredients naturals de proximitat com l’ avellana, oli i raïm.. Presentació al Restaurant la Serra de Cornudella.
(4) Linens Formatgeria Linens. Projecte familiar de fabricació pròpia de formatges, iogurts i mató amb llet 100% cabra de ramats del territori. Tot treballat de la manera més tradicional.
Imprescindible Inscripció prèvia: