El proper dijous 1 de desembre, a les 18 hores, el Consell Comarcal de la Terra Alta presenta l’Estudi de Viabilitat d’Aprofitament de Subproductes Agraris de la Terra Alta a l’Aula d’Agricultura de Batea.

L’estudi realitzat ha servit per fer una diagnosi dels tipus i la quantitat de subproductes agraris de la comarca, així com dels actuals mètodes d’aprofitament i dels possibles factors que el limiten. Amb aquestes dades, s’han treballat tres propostes d’aprofitament i s’ha realitzat una primera valoració de la seva viabilitat a nivell tècnic i econòmic: generació de biogàs, compostatge i producció d’estella.

Inicialment, i en l’actual context de transició cap a un sistema energètic més sostenible, les tres propostes avaluades semblen viables, sempre que, per tirar-les endavant, s’alineïn els esforços de diferents administracions públiques, així com els d’empreses i entitats del territori.

Per aquest motiu, després de la presentació dels resultats de l’estudi, se celebrarà una taula rodona en la qual hi participaran Rut Domènech, tècnica de l’àrea d’Acció Climàtica i Territori del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE); Francesc Primé, tècnic de Medi ambient de la Diputació de Tarragona; un representant del sindicat Unió de Pagesos; un representant del sindicat Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya; i Ivan Busquet, membre de l’equip directiu de l’Escola Agrària de Gandesa.