Més d’una quarantena de professionals assisteixen a les Jornades Tècniques Gastronòmiques del sector oleícola, emmarcades en la XXIII Festa de l’Oli de la Fatarella.

El cuiner Sergi de Meià aixeca expectació amb un ‘showcooking’ realitzat exclusivament amb productes terraltins.

El Consell Comarcal de la Terra Alta, a través del programa Terra Alta Més, ha tancat les Jornades Tècniques Gastronòmiques del sector oleícola de la comarca amb més d’una quarantena d’assistents entre empreses, emprenedors del sector i entitats com l’Escola Agrària de Gandesa i la DOP de l’Oli Terra Alta. Les jornades s’han celebrat en el marc de la XXIII Festa de l’Oli de la Fatarella.

Repartides en tres sessions, en el transcurs d’aquestes jornades s’han tractat temes com la dinamització de l’oleoturisme a la comarca i les estratègies de comercialització que pot liderar el sector oleícola en un futur pròxim. Una d’aquestes sessions ha consistit en un showcooking a càrrec del reconegut cuiner Sergi de Meià, que encapçala el projecte gastronòmic del celler Can Marlès, a Can Ferrer de la Cogullada, al municipi del Montmell, i que va ser distingit recentment com a millor restaurant en una cava del Penedès al programa Joc de Cartes de TV3. De Meià també és president de la Fundació Institut Català de Cuina i Cultura Gastronòmica.

Si nosaltres no apostem per nosaltres mateixos, no ho farà ningú. Ens hem d’estimar i hem de ser els que mostrem què fem al nostre territori”, apuntava de Meià, només començar l’exhibició de receptes elaborades amb productes terraltins. La jornada, celebrada a la Casa Ecològica de la Fatarella, ha estat tot un èxit i ha comptat amb la participació de la majoria de productors de producte agroalimentari de la comarca, que es poden trobar a la pàgina web Fet a la Terra Alta.

El xef ha cuinat receptes com el cabrit amb mel, aiguardent de ginebró, safrà i fruita seca; l’arròs de botifarra amb tòfona i oli, i el gelat d’oli d’oliva verge extra amb pa i melmelada. Tots els plats s’han elaborat amb una àmplia gamma de productes locals i amb els següents olis d’oliva verge extra de la Terra Alta: Oli DOP Terra Alta, Identitat EVOO, Mas Beturià, Biocaseres, Agrícola Sant Isidre – Al-Fatriyya, Rius d’Or, Oli de Casa Llopis, Duc DOP Oli Terra Alta i OLIKUA de l’Escola Agrària de Gandesa.

La sessió de showcooking la podeu veure a través del youTube del Consell Comarcal de la Terra Alta

Us podeu descarregar el recull de receptes aquí 

En línia amb aquesta iniciativa, actualment, Terra Alta Més realitza assessoraments personalitzats en argumentari de venda, creació i millora de producte oleoturístic a deu productors d’oli empeltre, restaurants i allotjaments rurals de la Terra Alta. Ho fa de la mà de l’empresa TourisLab, consultora especialitzada en oleoturisme, turisme gastronòmic i desenvolupament local.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Política de privacitat.
I Accept