Del 21 al 28 de novembre el Consell Comarcal de la Terra Alta a través del projecte de desenvolupament local “Treball a les 7 Comarques” Terra Alta Més aposta  per la dinamització del sector oleícola a través d’unes jornades professionals i assessoraments personalitzats dintre del marc de la XXIII Festa de l’Oli de la Fatarella.

És per això que us animem a participar i fer-ne difusió per a qui creieu que li pugui interessar!

  1. COM DINAMITZAR L’OLEOTURISME A LA TERRA ALTA?

Dia: Dilluns 21 de novembre

Lloc: SALA DEL CINEMA DE CASERES

Horari: 16 a 18.30 h
Xerrada a càrrec del Sr. David Esteller de TourisLab, l’objectiu de la jornada és seguir treballant amb aquest sector per desenvolupar el gran potencial de l’oli des del punt de vista turístic.

Presentació del projecte  “Oleoturisme a les oliveres mil·lenàries del Territori Sénia” a càrrec de la Sra. Tere Adell, gerenta de la Mancomunitat Taula del Sénia.

Acabarem amb un Tast guiat d’Olis d’oliva verge extra (arbequina i empeltre) a càrrec del Sr. Marc Boldó, gerent de BioCaseres.

  1. SHOWCOOKING FESTA DE L’OLI DE LA FATARELLA

Dia: Dimarts 22 de novembre

Lloc: CASA ECOLÒGICA DE LA FATARELLA 

Horari: 10 a 12 h

A càrrec del reconegut  cuiner Sergi de Meià, cofundador del moviment Slow food Km 0 i alhora president de la Fundació de l’Institut Català de Cuina i de la Cultura Gastronòmica. El xef cuinarà receptes amb productes de la Terra Alta ,  amb l’oli d’oliva verge extra com a protagonista.

La finalitat d’aquesta jornada és promocionar els productes agroalimentaris locals entre els restauradors del territori. Una oportunitat de conèixer de primera mà els seus productors. A més, d’ ensenyar a escandallar plats i tenir una mostra del que es pot fer si  es mariden bé els ingredients a les receptes.

  1. ACCIONS PER MILLORAR LES ESTRATÈGIES DE COMERCIALITZACIÓ DEL SECTOR OLEÍCOLA A LA TERRA ALTA

Dia: Dilluns 28 de novembre

Lloc: ESCOLA AGRÀRIA GANDESA 

Horari: 16 a 18.30 h

Xerrada a càrrec dels Sr. Jordi Raventós i Sr. Lluís Ramis de Cluster Development, consultora que va realitzar el projecte al 2019 “Programa de suport en la comercialització de l’oli d’oliva verge extra prèmium de la Terra Alta”.

Jornada de treball per avaluar i prioritzar possibles estratègies de futur en la comercialització de l’oli de la Terra Alta.

+ ASSESSORAMENTS PERSONALITZATS EN ARGUMENTARI DE VENDA, STORYTELLING I CREACIÓ I MILLORA DE PRODUCTE OLEOTURÍSTIC 

L’objectiu d’aquests assessoraments personalitzats és acompanyar als productors d’olis empeltre i/o altres agents locals vinculats a la cadena de valor de l’oli en el procés de disseny de nous productes d’oleoturisme o millorar els existents.  Es realitzarà un acompanyament individualitzat amb 2 sessions de formació per cada empresa, la primera in situ al centre productor i la segona de forma online (2h. de durada aprox. cada sessió).

Us podeu inscriure de manera gratuïta aquí