El plantejament d’aquesta acció sorgeix del indicadors de la diagnosis que mostren la potencialitat, degut a les característiques de la comarca, d’afavorir i fomentar la industrialització agroalimentària del producte. El sector agroalimentari té un important pes a la comarca però manca industrialització  agroalimentària transformadora del producte primari dotant-lo de valor i proximitat al consumidor.

Es tracta de “viure” experiències que fomentin  una producció agrícola sostenible i respectuosa amb el medi ambient i la biodiversitat i promoguin una millor connexió entre el productor i el consumidor amb uns nous models de relació, productes  i comercialització.

Horari:

8:00h.- Sortida des de l’estació d’autobusos de Gandesa

9:30h.- Visita a Bee Happy (1) (Juncosa)

11:00h.- Visita a Trenca  (2) (Bovera)

13:00h.- Dinar a Cal Ferran (Bellaguarda). Producte de proximitat.

16:00h.- Visita Nina Priorat (3) (Cornudella) 1h des de Bellaguarda

17:45h.- Visita Formatgeria Linens (4)(Bellmunt de Priorat) 40m des de Cornudella

19:30h.- Arribada a Gandesa

Nota: El cost del dinar a càrrec de cada participant.

(1)  Bee Happy https://www.beehappy.cat/ Aquest projecte és fruit de la passió pel món de les abelles, la producció de mel crua de qualitat, de l’estima i el respecte per la naturalesa i la sinergia amb el territori i l’entorn. Un petit projecte apícola que esdevé dia a dia la seva filosofia de vida.  La felicitat en aquesta casa, té un gust ben dolç! Els tastarem!

(2) L’associació Trenca https://trenca.org/  és una entitat sense ànim de lucre. Es va constituir l’any 1998, amb la finalitat de canalitzar esforços de persones amb  l’interès comú de preservar i millorar el patrimoni natural.

Les activitats són fonamentalment accions i projectes que es desenvolupen al voltant de la conservació i recuperació de la fauna autòctona i del patrimoni mediambiental en general (natural, agrari, paisatgístic, etc.).

(3) Nina Priorat https://ninapriorat.com/. Producció (pròpia) d’ una línea   de cosmètica ecològica certificada respectuosa amb el medi ambient, la pell i els animals. Basada en ingredients naturals de proximitat com l’ avellana, oli i raïm.. Presentació al Restaurant la Serra de Cornudella.

(4) Linens Formatgeria Linens. Projecte familiar de fabricació pròpia de formatges, iogurts i mató amb llet 100% cabra de ramats del territori. Tot treballat de la manera més tradicional.

Imprescindible Inscripció prèvia:

Formulari d’inscripció